Obiekt

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Tytuł: Journal of Food Engineering

Data:

1982-

Współtwórca:

Singh, R.P.

Wydawca:

Elsevier International Society of Food Engineering

Data dostępu:

2011.03.24

Abstrakt:

Journal of Food Engineering jest czasopismem naukowym publikującym wyniki badań naukowych i prace przeglądowe na każdy temat mający związek z żywnością i inżynierią, w szczególności tematy mające znaczenie dla przemysłu, w tym: właściwości inżynierii żywności, żywności i fizyki, chemii fizycznej, przetwarzanie, pomiar, kontrola, pakowanie, przechowywanie i dystrybucja; aspekty inżynierii projektowania i produkcji żywności i usług gastronomicznych oraz cateringowych, projektowanie i eksploatacja procesów spożywczych, maszyn i urządzeń, ekonomika inżynierii żywności, w tym ekonomia alternatywnych procesów. Czasopismo jest skierowane przede wszystkim do inżynierów chemików, a także innych specjalistów pracujących w sektorze żywności. Wydawany jest w 16 razy w roku przez wydawnictwo Elsevier. Strona WWW czasopisma zawiera informacje o zakresie tematycznym periodyku i informacje dla autorów. Spisy treści i abstrakty są dostępne bezpłatnie do przeglądania, począwszy od 1982 (tom 1). Dostępna jest również wyszukiwarka słów kluczowych. Pełne teksty artykułów dostępne są tylko dla subskrybentów.

Źródło:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator dokumentu cyfrowego:

DIGONLINE001900

Język:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Identyfikator zasobu:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187293

ISSN:

0260-8774

Źródło finansowania:

Synat

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

23 paź 2018

Data dodania obiektu:

14 lis 2012

Liczba wyświetleń treści obiektu:

25

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie HTML

10

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198396

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Journal of Food Engineering 23 paź 2018
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji