Object

Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.
Prezentowany opis stanowi element sporządzonej na podstawie analizy krajowych i zagranicznych zasobów cyfrowych bazy wiedzy rejestrującej internetowe źródła informacji z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych. Został przygotowany przez pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu Synat. Treść publikacji stanowi odnośnik do opisanego zasobu (ten sam odnośnik znajduje się w polu Źródło). Całą bazę można przeglądać, wybierając w lewym panelu nawigacyjnym kolekcję tematyczną „Baza zasobów cyfrowych z zakresu nauk przyrodniczo-matematycznych”.

Title: Innovative Food Science and Emerging Technologies

Date:

2000-

Contributor:

Hendrickx, M. ; Knorr, D.

Publisher:

European Federation of Food Science and Technology (EFFoST) ; Elsevier

Place of publication/creation:

Wageningen

Abstract:

Innovative Food Science and Emerging Technologies to czasopismo redagowane przez European Federation of Food Science and Technology (EFFoST). Periodykma na celu zapewnienie najwyższej jakości artykułów wnoszących oryginalny wkład w zakresie nauki o żywności i nowych technologii. Publikowane prace prezentują innowacyjne podejście i stosowane metody w badaniach. Artykuły mają znaczenie zarówno dla społeczności naukowej jak i dla przemysłu spożywczego. IFSET nie publikuje artykułów zawierających wyniki badań wstępnych lub potwierdzających wyniki. Czasopismo publikuje wybrane teksty zawierające wyniki badań naukowych i artykuły przeglądowe dotyczące: inżynierii, bezpieczeństwa żywności, trwałości, kinetyki i mechanicznych aspektów technologii przetwórstwa spożywczego. Ponadto tematy obejmują między innymi: procesy/struktury odnoszące się do żywności, kontrolę tych procesów, procesy interakcji opakowania z żywnością, mechanizmy inaktywacji mikroorganizmów; retencje składników odżywczych, dostępność żywności, zmiany strukturalne, reologię, enzymy, toksyny, wirusy, alergeny w żywności; minimalne przetwarzanie, wysokie ciśnienie przetwarzania; ogrzewanie mikrofalowe i radiowe; ultradźwięki, wysokie ciśnienie homogenizacji; podkrytyczne wody; nadkrytyczne CO2, etc. Każdy artykuł przyczynia się do zrozumienia danej dziedziny nauki i technologii i być pomocny w wyjaśnieniu, o ile to możliwe, czy może być wykorzystany przez przemysł spożywczy. Na stronie, zamieszczone są spisy treści i abstrakty artykułów z czasopisma od 2000 roku. Istnieje możliwość ich wyszukiwania lub przeglądania artykułów. Niektóre pełne teksty dostępne są bez opłat. Dostęp do wszystkich pełnych tekstów jest możliwy tylko dla abonentów. Na stronie podano również szczegóły dotyczące subskrypcji czasopisma i wskazówki dla autorów.

Source:

click here to follow the link

Digital copy identifier:

DIGONLINE001901

Language:

eng

KBN:

Technologia żywności

UKD:

63 Rolnictwo

Format:

text/html

Resource Identifier:

oai:jbc.bj.uj.edu.pl:187307

ISSN:

1466-8564

Sponsorship:

Synat

Object collections:

Last modified:

Mar 9, 2022

In our library since:

Nov 15, 2012

Number of object content hits:

22

Number of object content views in HTML format

7

All available object's versions:

https://jbc.bj.uj.edu.pl/publication/198415

Show description in RDF format:

RDF

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information